Bu maçın anlamı Galatasaray için daha farklıydı. UEFA'dan 1+1 yıl cezası bulunan ve ligi 6. sırada bitiren Sarı-Kırmızılılar kupayı kazanarak men cezasını sadece 1 yıl çekecekler.
Sezonun hüsran takımı hiç kuşku yok ki Fenerbahçe oldu. Dev transferlere rağmen ligi 2. sırada bitiren, Avrupa'da istediği başarıyı elde edemeyen Sarı-Lacivertliler Türkiye Kupası'nı da finalde kaybetti. Fenerbahçe'de sezonun en çok eleştirilen ismi teknik direktör Vitor Pereira'nın ise 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.
Süper Lige haftalar öncesinden havlu atan Galatasaray ise Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa cezasını 2 yıldan 1 yıla indirdi.
GALATASARAY 1 - 0 FENERBAHÇE
STAT: Antalya Arena
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
GALATASARAY: Muslera, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre (Dk. 89 Linnes), Sinan (Dk. 65 Sabri), Sneijder (Dk. 46 Chedjeu), Yasin, Podolski
FENERBAHÇE: Fabiano, Şener (Dk. 78 Gökhan), Kjaer, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Volkan Şen, Alper (Dk. 68 Markovic), Nani, Van Persie (Dk. 46 Fernandao)
GOL: Dk. 31 Podolski (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Muslera, Semih, Hakan Balta, Yasin, Selçuk İnan (Galatasaray), Alper (Fenerbahçe) |